НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
за Го
Welcome, Guest
Please Login or Register.
Lost Password?
Въпрос по едно tsumego (1 viewing)
_GEN_GOTOBOTTOM Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Въпрос по едно tsumego
#1974
Ивайло Новаков (User)
Буквописец
Posts: 19
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Въпрос по едно tsumego 2013/01/09 12:25 Karma: 2  
Здравейте!

Преди няколко дни си решавах няколко елементарни задачки за life & death и попаднаха на тази задачка. Първият ход е ясен, няма проблем, но не разбирам вторият ход на черния (ход номер 3). Това е единствената позиция, на която програмата ми позволява да играя, което ми се виджа малко странно. Не мога да играя, например, на 16,15. Има ли ход номер 3 някакво особено значение или просто съставящите програмата не са си направили труда да опишат другите ходове (след ход 1 положението е малко или много ясно)?

IMG_1016.PNG[/img]
  The administrator has disabled public write access.
#1975
Re:Въпрос по едно tsumego 2013/01/12 16:43 Karma: 38  
След ход 1 белите вече не могат да направят две очи и стават нежизнеспособни. С ход 3 окончателно се решава тяхната съдба.

Всеки друг ход не е ефективен и няма отношение към задачата.
  The administrator has disabled public write access.
_GEN_GOTOTOP Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация