НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация arrow Форум
за Го
Welcome, Guest
Please Login or Register.
Lost Password?
Re:Оценка на сайта (1 viewing)
_GEN_GOTOBOTTOM Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Re:Оценка на сайта
#458
Юлияна (User)
Пишущ
Posts: 64
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Оценка на сайта 2007/09/12 14:49 Karma: -3  
Здравейте приятели!
Радвам се да отбележа, че сайтът получи може би най-хубавия си подарък по случай рождения си ден - на 15.09. На тази дата навършва три месеца и както се очертава е на път да разбие класациите със силното си, но ненатрапчиво присъствие.
Цитирам оценката, която любезните Администратори на http://www.therating.net са дали за сайта.

Официално ревю

"Приятен дизайн, опростен, без излишни елементи и вероятно доста удобен за интересуващите се от тази нова за България интелектуална и културна игра. Единствено полето за търсене в сайта има не-типично и не лесно за намиране място (в долната част на сайта.). Изместването му на по-видна позиция не е лоша идея. Сайтът бързо трупа популярност и има на пръв поглед добре развит и удобен форум за участниците в него. Оценката за общия резултат от положения труд е по-висока от средната."

Честит рожден ден на всички Богатири! Желая им здраве и много победи върху дъската на живота! Няма да забравя и чаровните Дами, без които сайтът щеше да изгуби голяма част от красотата и уюта си. Пожелавам ви да бъдете все така нежни и очарователни като вишнев цвят.
Няма да забравя и дамите - кактуси (визирам себе си), които също цъфтят, макар и веднъж на 100 години. Но все пак притежават също свой собствен чар, макар и малко стряскащ на пръв поглед. И така стига съм философствувала давайте чашите и да гръмнем шампанското!
  The administrator has disabled public write access.
#467
Re:Оценка на сайта 2007/09/12 19:35 Karma: 38  
Рожден ден! Това е в смисъл, че появата на бебчето се празнува на 3, 6 и 12 месеца, както ми разясни Юлияна. гу-гу. Админите на Рейтинг-нета посочват, че оценката е по-висока от средната.

Официална средна оценка за сайта: 3.75 (от 5 макс. Оценката е само от администраторите, не се влияе от потребителските гласувания)

Средно изчислен рейтинг от потребителите: 4.79 (от 5. Оценката е само от публичните гласувания. Не се влияе от администраторите)
Рейтинг - брой гласувания: 43


Е, добре като за начало. А пък търсачката ще гледам я поставя на по-видно място. Това наистина е някакъв минус. А тези, които все още не са гласували за сайта все още могат да го направят. Или от банера на началната страница, или от тук.

  The administrator has disabled public write access.
#468
Юлияна (User)
Пишущ
Posts: 64
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/09/12 19:54 Karma: -3  
Бебе, ама богатирско, затова е толкова силно и смело. Рожденият ден, освен за да приемаме поздравления и хубави пожелания, е и ден за равносметка. В този смисъл е добре да си вземем бележка особено за темата Арлекин и да се стараем да се придържаме към фактите, както се казва. Нека да не ядосваме Константин, който е един много толерантен и търпелив Администратор. Аз обещавам да прочета разказа и да не дърдоря без да имам какво да кажа.
Ето така трябва да сме и самокритични. Оправданието, че сайтът е само на 3 месеца не ни подхожда, защото сме учавствали и в други форуми и всички знаем как се пише и към какво трябва да се придържаме. А да не говорим, че някои от нас правят и собствени форуми.
  The administrator has disabled public write access.
#484
Re:Оценка на сайта 2007/09/13 19:41 Karma: 38  
В момента в класацията на новите сайтове, в която участвата 356 сайта, БГА се нарежда на трето място в Топ 10. Регламентът на THE RATING NETWORK COMPANY е:

Трите сайта с най-висок рейтинг от всяка категория автоматично влизат във Вип класацията, където ще се съревновават заедно със сайтовете, които са дивидентно включени в конкурса.

Според това условие, сайтът на БГА продължава напред във ВИП-класацията, което е забележителен успех. Фенове на Го! Гласувайте!
  The administrator has disabled public write access.
#493
Йони Лазаров (User)
Писател
Posts: 239
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/09/16 11:46 Karma: 26  
В момента регистрираните сайтове в THE RATING NET са се увеличили на 364. Трябва да отбележа, че в класацията сайтът вече се придвижи на Второ място с 57 гласувания! Както може да се види, резултатът е постигнат за сравнително кратко време, тъй като сайтът е регистриран на 9 август в класацията. Пред нас са нашите приятелки от Сексоология и Природа на човека със 105 гласувания. Юлияна, поздравление, радвам се, че сме заедно на върха.
Освен, че сме в Топ10, вече, както бе съобщено по-горе, сме на второ място в Топ100. http://www.therating.net/top100.php Това трябва вече да е въпросната ВИП-класация.

Продължавайте да гласувате, приятели!
  The administrator has disabled public write access.
#494
Юлияна (User)
Пишущ
Posts: 64
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/09/16 14:20 Karma: -3  
Здравей Йони, благодаря! Радвам се, че имаме възможността да се насладим на прекрасната гледка от върха и на кристално чистия въздух! Аз не обичам много да се катеря, затова пристигнах с хеликоптер и отдавна ви чакам.
А в случай, че претърпя някакво поражение от такива силни играчи като вас ще размишлявам над следното:

"Един човек си мислел, че когато загуби партия шахмат, е претърпял поражение. След като учил 2 години при знаменит дзен учител, той разбрал, че е претърпял поражение, ако е спечелил. Все още недоволен, той учил година и половина при великия суфи Нарсуфин и разбрал, че ако е загубил, но е доволен от загубата, тогава е спечелил. Тогава отишъл три години в Хималаите и от великия йога Махариши разбрал, че ако е победил, но се чувства виновен за това, тогава е претърпял поражение."

При всички случай, ако загубя ще съм доволна от загубата...Все пак се състезавам със силни мъже (Богатири). Вероятно женската природа ще отстъпи, но това няма да е загуба. Лао Дзъ ни препоръчва да следваме "пътят на водата". "Водата винаги се стреми към „най-ниското", от което ние, хората, се отвращаваме, защото все гледаме да се самоизтъкнем. Но Лаодзъ веднага добавя, че „най-високото" е и най-несигурно. Всички искат да се изкатерят на върха на дървото, но ако го направят, дървото ще рухне." Според него "най-ниското" е най-изгодната позиция.
  The administrator has disabled public write access.
#504
Re:Оценка на сайта 2007/09/23 17:20 Karma: 38  
Отправям изключителни благодарности на феновете за това, че упражниха своя вот. В момента гласуванията за сайта в класацията са 98. За съжаление сайтът на Юлияна излезе от играта (временно)като отстъпи първото си място на нашия сайт.

Случилото се е обяснено в съобщение от 19 септември от Админа на Рейтинг.нет: Сайтът Сексология и природа на човека (sexnature.org) днес беше изключен от каталога и класациите, поради технически проблеми при тях, причинени от злонамерени хакерски атаки. Сайтът все още не е възстановен и по този повод, на нашата електронна поща бе получено писмо от собственичката на сайта, в което тя ни моли, за доброто на рейтинг класацията, да преустановим участието и временно, за да не накърнява имиджа на TheRating.Net. Желаем бързото стартиране на "Сексология и природа на човека" отново.

Българска Го Асоциация също желае Секснатурето да се появи отново на сцената. А дотогава като опълченците на Шипка нека браним върха! Всеки ваш вот повишава престижа на Го. Играта продължава. Гласувайте, приятели!
  The administrator has disabled public write access.
#507
Re:Оценка на сайта 2007/09/24 10:12 Karma: 38  


Вотовете за нас станаха 101, колкото са далматинците.
  The administrator has disabled public write access.
#516
Юлияна (User)
Пишущ
Posts: 64
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/09/24 19:31 Karma: -3  

А ето и една притча, сигурно всички сте я чели, но тя е много подходяща за това, което се случи с мен и сайта.

За белият кон и съдбата
В едно село живеел много беден старец, но даже кралете му завиждали, защото имал прекрасен бял кон. Кралете му предлагали невиждани суми за коня, но старецът винаги казвал, че конят за него не е кон, а личност и не може да го продаде... Веднъж, старецът видял, че конят го няма и всички жители на селото му казали:
- Ти си един нещастен глупак, ние винаги сме знаели, че конят ще избяга в един момент. Да беше го продал, сега щеше да имаш купища пари.
- Не отивайте толкова далеч - отговорил старецът - просто кажете, че конят го няма на мястото му. Това е фактът. Дали това е нещастие или благословия, това вече е разсъждение. А кой знае какво ще последва?

Хората се смеели на стареца, те знаели, че той не е съвсем с ума си.
Но след 15 дни, конят се върнал и довел със себе си още 10 също толкова красиви коня.
- Старецът беше прав - започнали да говорят хората, това наистина не е било нещастие, а благословия.
- Не отивайте толкова далеч - пак отговорил старецът - фактът е, че конят се върна и доведе още 10 коня със себе си. Кой знае дали това е благословия или нещастие . Това е просто фрагмент. Вие прочетохте само една дума в изречението, как може по нея да съдите за цялата книга?!
Този път, хората не обсъждали, но в себе си решили, че старецът не е прав - 11 прекрасни коня, нима това не е благодат!
След една седмица, синът на стареца, който започнал да обяздва конете, паднал и си счупил и двата крака. Хората отново започнали да говорят:
- Прав беше старецът. Това не е благословия, а нещастие.
- Вие сте пълни с разсъждения. От къде знаете, това благословия ли е или нещастие? Кажете, просто, че синът ми си счупи краката. Това са фактите. Кой знае, дали това е благословия или нещастие? Животът ни се дава на парченца, повече не ни е дадено да знаем.
След няколко седмици, страната започнала война и всички момчета от селото били взети войници. Цялото село плачело, защото знаело,че повечето от тях никога няма да се върнат. Синът на стареца,обаче,останал при баща си, защото бил инвалид. Хората отново отишли при бащата и казали:
- Ти пак беше прав, старче. Твоят син със сигурност ще остане жив, а за нашите - не знаем. Твоето е благословия.
Старецът отвърнал :
- Вие продължавате да съдите. Факт е само, че моя син си е останал в къщи. Само абсолютът знае, дали това е благословия или нещастие...
Докато съдите, вие не растете и не се развивате. Разсъждението означава застинало състояние на ума. Умът обича да разсъждава, защото развитието е рисковано и неуютно. В действителност , пътешествието никога не свършва; завършва една част от пътешествието и започва друга. Животът е просто един безкраен път ...
  The administrator has disabled public write access.
#528
Ninja (User)
Буквописец
Posts: 26
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/09/24 22:55 Karma: 3  
Тази поучителна притча, според мен съответства и на българската поговорка "Всяко зло за добро".
  The administrator has disabled public write access.
#530
Йони Лазаров (User)
Писател
Posts: 239
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/09/24 23:21 Karma: 26  
Тази хубава притча на даоса Джуан Дзъ илюстрира факта, че сайтът www.SexNature.org ще се завърне по-силен и добър от всякога!

Пожелаваме от все сърце сайтът да се завърне по-бързо на сцената!
  The administrator has disabled public write access.
#531
Юлияна (User)
Пишущ
Posts: 64
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/09/25 01:21 Karma: -3  
Благодаря ви за подкрепата и за хубавите пожелания! В действителност аз съм един много емоционален и чувствителен даос, който си поплаква доста често, а и се цупи също толкова често, но пък през останалото време усмивката и шегите са мой приоритет.
Приятелството е Дар, нещо изключително Ценно и в този смисъл аз съм един богат човек с приятели като вас.

Ето още една притча:

"Пътнико, приятелю,
да вървим заедно.
Нощта е близо.
Зверове дебнат наоколо.
Пламъкът на огъня може да погасне...
Нека запазим силите си,
като поделим нощната стража.
Утре ни чака дълъг и уморителен път,
но ако вървим заедно,
ще го превърнем в радостен празник.
Аз ще изпея за теб песента на твоята майка,
и жена, и сестра.
Ти ще разкажеш бащиното предание
за героя и подвига.
Не настъпвай скорпиона и
предупреди ме за усойницата.
Пътнико, помни,
че вървим към една планинска обител.
Пътнико, бъди ми приятел!"
  The administrator has disabled public write access.
#564
Юлияна (User)
Пишущ
Posts: 64
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/10/07 03:46 Karma: -3  
Момчета, какво става с вас?! Така ли ще зарежете сайта, когато Лидера в лицето на Константин го няма или е зает? Разочаровате ме, по този начин няма да популяризирате Вейци в България! Толкова ли е трудно да напишете някоя статия или да участвате активно във форума? Пука ли ви изобщо за тази игра, за този сайт? Или просто си запълвате времето, когато няма какво друго да се прави? Съжалявам за директния тон, но аз говоря по този начин!
Някой от вас помислили, че Коцето може и да е обиден от вашето безразличие и пълна липса на активност? Това не се отнася за Йони, той е изписал достатъчно статии, и има активно участие във форума.
Вземете малко да се събудите!
  The administrator has disabled public write access.
#567
Re:Оценка на сайта 2007/10/07 12:14 Karma: 38  
Здравейте, приятели!

Класацията Рейтинг.Нет се подраздели на два клона или категории. От една страна се нареждат сайтовете с най-висока техническа оценка, дадена от оценителите на Рейтинг.Нет - С нашата оценка 3.75 (от 5 макс) се наредихме на 72 място и не влизаме в графата Топ30, "златните победители".От друга страна, оценката от симпатизантите на сайта 4.91 (от 5 макс) и дадените 170 вота, ни поставя на първо място в графата Топ30, "сребърните победители". Това означава много за нас и за популярността на Го в Б-я и бгнета. Тъй като играта не е свършила, продължавайте да гласувате. Вашите вотове са истинския критерий за значимостта на ИДЕЯТА, не толкова за сайта.

Благодаря ви много!
  The administrator has disabled public write access.
#570
Йони Лазаров (User)
Писател
Posts: 239
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2007/10/07 20:53 Karma: 26  
Има време за поставяне на камъни, има време за събиране на камъни.
Има време за умора, има време за почивка.
Има време за писане на постове, има време за четене на постове...

Няма време за поставяне на камъни, няма време за събиране на камъни.
Няма време за умора, няма време за почивка.
Няма време за писане на постове, няма време за четене на постове...
  The administrator has disabled public write access.
#1375
Иван Иванов (User)
Прописващ
Posts: 37
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2009/04/18 20:00 Karma: 3  
Гласовете за нас станаха 356!!Средна оценка 4,75.Моля коментари..
  The administrator has disabled public write access.
#1376
Иван Иванов (User)
Прописващ
Posts: 37
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2009/04/18 20:03 Karma: 3  
ivan ivanov wrote:
Гласовете за нас станаха 356!!Средна оценка 4,75.Моля коментари..
  The administrator has disabled public write access.
#1377
Иван Иванов (User)
Прописващ
Posts: 37
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2009/04/18 20:07 Karma: 3  
Аз лично гласувах за сайта със 6,но не съм сигурен , че всички мислят като мен.Но все пак сме на 1 място по посещения в групата Организации и Институции,на 1 място в групата по оценка и мисля, че отново ще грабнем 1 или 2 място в ТОП 10.Дано да съм прав.
  The administrator has disabled public write access.
#1378
Re:Оценка на сайта 2009/04/19 00:33 Karma: 38  
Хе-хе. Все пак благодаря!

Но в момента не е актуално гласуването, темата е стара... Както виждаш няма банер на главната страница. Сайтът участваше в тази класация през 2007-ма!

  The administrator has disabled public write access.
#1415
Любомир Лютов (User)
Прописващ
Posts: 34
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2009/04/22 21:22 Karma: 7  
Незнам дали сайта го има в http://bgtop.net/ но предлагам да го регистрираме ако го няма...
  The administrator has disabled public write access.
#1444
Иван Иванов (User)
Прописващ
Posts: 37
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2009/04/23 22:20 Karma: 3  
Има само другия bggo.bg ,но този на Асоциацията доколкото знам го няма ,ако искате предлагам да го добавим?
  The administrator has disabled public write access.
#1455
Любомир Лютов (User)
Прописващ
Posts: 34
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Оценка на сайта 2009/04/25 15:57 Karma: 7  
Да и аз съм на това мнение
  The administrator has disabled public write access.
_GEN_GOTOTOP Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация