НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
Ден на Японската култура в Свищов
Новини
Автор Владимир Байрактаров   
19.05.2010 г.

Бункасай в Свищов

 На 15.05.2010 г. от 13:30 до 16:30 ч. в Свищов се проведе за 11-ти пореден път Ден на Японската култура (Бункасай). Интересуващите се от Страната на изгряващото слънце си дадоха среща в коктейл-клуб „Салве” при СА „Д. А. Ценов”. Събитието се организира от Доброволците за популяризиране на японската култура от J-CAT (Japan  Culture Volunteers Program), Аниме клуб О.Т.А.К.У. - гр. Свищов и студенти, изучаващи японски език, 2-ри и 3-ти курс от Академията. По покана на организаторите взеха участие и представители на Българска Го Асоциация.

Продължава...
 
Български Го Шампионат 2009
Новини
Автор БГА-Инфо   
27.06.2009 г.
На 26-27.06.2009 г. се проведе шестият БГШ. В него взеха участие 13 играчи от София, Свищов, Русе, Долни Дъбник и Варна. Шампионатът бе открит от домакините от Институт "Конфуций" с приветственото слово на доц. А. Алексиев.

Най-младият от играчите беше на 10 години, а най-възрастният - на 55. Открои се със силната си игра Магдалена Младенова (13 г.), която се класира на 4-то място. Следва турнирната таблица:
Продължава...
 
Покана за VІ БГШ 2009
Новини
Автор БГА-Инфо   
13.05.2009 г.

На 26 и 27 юни Българска Го Асоциация има удоволствието да покани всички български го-играчи на  VІ Български Го Шампионат 2009. Шампионатът се организира с любезното съдействие на Институт „Конфуций” -домакин и спонсор на мероприятието.

Шампионатът ще се проведе в София, бул. Тодор Александров 79, Институт „Конфуций”.


Състезателите трябва да са членове на БГА, освен ако нямат навършени 18 години. Ако не сте член, ще имате възможност да попълните формуляр за членство на място и да участвате. Членският внос е 12 лв (6 лв за учащи).
Продължава...
 
Покана за ОС на БГА 2009
Новини
Автор БГА - инфо   
13.05.2009 г.

Управителният съвет на сдружение "Българска Го Асоциация” на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква Общо събрание на членовете на сдружението на 27 юни 2009 г. от 13.30 ч. в гр. София, бул. "Тодор Александров" №79, Институт „Конфуций”, зала „Конфуций”.

 

При слeдния днeвeн рeд:

1. Приемане на нови членове  

2. Отчeт на УС  

3. Промяна на Устава на БГА  

4. Избор на УС  

5. Избор на нови изборни длъжности, съгласно промените в Устава от точка три  

6. Разни

 

При липса на кворум събранието се отлага за 14.30 часа на същата дата и място, при същия дневен ред.

 
На партия Го с Ян-да-Драгон
Статии
Автор Силвия Лозева   
28.04.2009 г.

 

С Го-играчите се срещнах в ранния следобед на 5-ти април 2008-ма. Срещите се организират в тихо, но озеленено и прилично преградиe, наречено Bull Creek в град Пърт в Западна Австралия. Тъй като цяла сутрин валя дъжд- нещо необичайно за Австралия по това време на годината- аз тръгнах с голям розов чадър, но докато стигнах до адреса 41 Орбел вече грееше обичайното топло и сюреалистично слънце, което заедно с тюркоазеното синьо небе, отдавна се е превърнало във фона, на който се развива моят живот в Австралия. 

Вратата беше отворена и влизайки ме посрещна широко усмихнато момче с китайски произход, австралийски акцент и удобни спортни дрехи. От здравото му ръкостискане, придружено с весел смях, разбрах че  вече се досеща коя съм и че съм добре дошла в неговата голяма къща, която засега осигурява покрив за малкото, но ентусиазирани Го-играчи от престижния Университет на Западна Австралия. 

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Последно във форума

Weiqiland.net

Кой е тук?

В момента 1 гост онлайн
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация