НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
Първо българско участие на Европейския младежки шампионат по Го Печат Е-мейл
Автор БГА-инфо   
13.03.2008 г.

Дванайсетгодишната Магдалена Младенова и седемнайсетгодишната Деметра Димитрова (на снимката) от 18 СОУ „Уилям Гладстон” в София се представиха блестящо на ХIII Европейски младежки шампионат по Го в град Микулов, Чехия от 7 до 9 март, 2008 г. Момичета са възпитанички на Шах-Го Клуб "В. Топалов", ръководен от Емил Иванов.

Участието на Магдалена и Деметра на Европейското първенство се определи на база проведения на 25 и 26 февруари, 2008 г. в София , в 18 СОУ ”Уилям Гладстон” Първи турнир по Го за деца от ВЕРИГАТА ГО М-ТЕЛ 2008 г. На този ученически турнир участваха 14 ученика като първите две места взеха победителките Магдалена и Деметра.  

В турнира взеха участие представители на 16 европейски страни, всяка от които има респектиращ опит в международните Го състезания.

mm.jpg

Магдалена завърши с пет победи от шест възможни и влезе в групата на наградените. Деметра остана с една победа по-малко. Тя извоюва четири победи от шест възможни.
 

Успехът има изключителна стойност като се има предвид, че най-интелектуалната игра на планетата все още в България е в началото на своята популярност и развитие. Въпреки това, макар и с малка история и опит, българските деца показаха още в първото си международно участие блестящ интелект и самообладание сред опитни свои връстници.

demi_r.jpg

Деметра Димитрова (в дясно) играе и си записва партията.

Организацията на шампионата беше на много високо ниво, резултат на дългогодишния опит и традиции, които Чехия има в играта Го.Турнирите се проведоха в залите на старинен замък, разположен сред прекрасна природа. В проведените два турнира до 18 години взеха участие 101 деца, а до 12 години - 58 деца. Най-силни впечатления с играта си оставиха представителите на Украйна и Русия, на фона на нарастващата популярност на играта Го в Западна и Средна Европа.

 
< Предишна   Следваща >

Последно във форума

Weiqiland.net

Кой е тук?

Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация