НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
Юлски Мини-Турнир по Го в Менса - Варна за деца Печат Е-мейл
Автор Цветомир Върбанов   
25.07.2007 г.

 

Варна Менса Юлски Мини-турнир по Го

 

На 22 Юли се проведе заключителен мини-турнир по Го на малка дъска 9х9 като част от школата Менса за децата във Варна. За най-добрите имаше награди.Схемата беше всеки срещу всеки, участваха 7 играчи, вероятно поради жегите част от групата не се яви. Това не попречи на останалите да се справят, имаше и деца, които дойдоха за първи път. Те бяха въведени в играта като слушаха, докато преговоряхме основните правила в Го.

Свършила партия, брои се резултатът
използваме чашки за пуловете, но вършат работа :)Прави впечатление, че при регламент от 10 минути за игра, за повечето играчи  времето бе достатъчно, дори играеха по-бързо от нормалното, но може се предположи, че това беше от спортния хъс.

 

Предвидени бяха и поощрителни награди за победителите - за първо място Гобан за 9х9 и 13х13 плюс комплект пулове, за второ - джобен комплект. Победителят Васил (вдясно) получава наградата сиИзказвам благодарност на  Менса  - Варна за предоставеното място и време за организиране на занятията по Го в града и подкрепата за осъществяване на начинанието.


Спортната атмосфера на събитието бе много приятна, най-трудно беше на присъстващите като зрители да се сдържат и да не подсказват на играчите, провеждащи партиите си.
Предполагам, че именно състезателният елемент се понрави на всички,дори и без спечелени партии, особено тези, които не бяха идвали по-редовно.


Класиралият се на второ място Г.Георгиев тренира на шахматна дъскаДруга част от културата на Го, която научиха, е че е по-добре да се предадеш, когато разбереш, че нямаш шанс за победа :) А всеки имаше шансове - поради това, че е първи турнир, дори и победителят понякога падаше в играта, но после поправяше грешките си.


Окончателното класиране е както следва:

1. Васил Илиев - 6 победи
2. Георги Георгиев - 5 победи
3. Иван Кателиев - 4 победи
4. Теодора Радева - 3 победи
5. Станил Стефанов - 2 победи
6. Жорж Йорданов - 1 победа
7. Снежина Янакиева - 0 победи

Общо времето на провеждане на турнира бе под час и половина, поради малкия брой играчи, но при дъска 9х9  и по 10 минути време за всеки кръг общо на двамата играчи е постижимо и за 10-ина участници да се вмести в два часа.

Занятията продължават.

go.mensa.varna.tour08_cr.jpg

 
< Предишна   Следваща >

Последно във форума

Weiqiland.net

Кой е тук?

В момента 1 гост онлайн
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация