НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
за Го
Welcome, Guest
Please Login or Register.
Lost Password?
IV Български Го Шампионат (1 viewing)
_GEN_GOTOBOTTOM Post Reply Favoured: 0
TOPIC: IV Български Го Шампионат
#726
Йони Лазаров (User)
Писател
Posts: 239
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
IV Български Го Шампионат 2007/12/05 18:11 Karma: 26  
За съжаление няма алтернатива четвъртият Български Го Шампионат да се състои на дати различни от 15-16 декември. Другите уикенди на 2007-ма (22-23, 29-30 декември) биха били още по-неудобни, а предхождащите нямаше да оставят достатъчно време за анонс и организация, след като бяха намерени помещение и спонсори. Единствената алтернатива е да няма шампионат през 2007 г. БГА се опитва да вземе най-доброто за общността решение и вярва, че е по-добре да има шампионат на 15-16 декември, отколкото да няма въобще. Непредвиденото обстоятелство, че съботният ден се пада работен (за сметка на петък, 30 декември) е наистина неприятно и показва допусната грешка в планирането. Ще направим всичко възможно бъдещи събития да се подготвят по-отрано и по-внимателно и се извиняваме за причинените неудобства.

За БГШ 2007 са създадени добри условия за игра, състезателите могат да се изяват, въвежда се точковата система. Първенецът ще ходи в Япония на WAGC 2008. Всички, които правят едно събитие знаят, че е невъзвожно да се удовлетворят всички искания. Го-шампионатът се подготвя старателно и с доста труд от страна на организаторите. От всички останали се иска само да дойдат и да участват. На тези, които се налага да отсъстват, БГА ще даде бележка, че са присъствали на това събитие.

Що се отнася до предизвестието, шампионатът беше обявен 23 дена предварително. Това все пак дава възможност на повечето хора да уредят отпуска за един ден: вече една дузина хора, вкл. работещи, са заявили участие. Искрено съжаляваме, че Боян няма да може да присъства.

Надяваме се да прекараме приятно време заедно на БГ Го шампионата!
  The administrator has disabled public write access.
#727
Re:IV Български Го Шампионат 2007/12/08 11:28 Karma: 38  
Възражения относно турнира изказа единствено Бо-Дзъ, той откакто се занимава с Го все за нещо си възразява. Нека видим как това е отразено в Летописа на Вейкиландия.

Във Вейкиландия играчите се готвят за всеобщ турнир. Бо-Дзъ не бе съгласен с датите 15-ти и 16-ти, за което прехвърли отговорността на МистърГо и го-играчите. МистърГо пое отговорността и се извини за неудобството с датите. Бо-Дзъ написа, че МистърГо не представлява всички го-играчи и няма думата по въпроса. Светът на Го се смееше.

Бо-Дзъ бе против датата 15-ти, защото според календара в Страната на Го това е работен ден. Какво обикновено се прави през работните дни в Страната на Го? Тогава хората строят храмове, дворци, крепости, зидове, къщи и прочие. Въпросът е, Как те ще зарежат работата си, за да дойдат на турнир по Го? Що за безобразие е това? Каквото и да се мисли, през този работен ден играчите могат да се освободят от строителните си работи и да уважат турнира по Го във Вейкиландия. Това не го разбира Бо-дзъ.

Само през почивните дни може да се играе Го, но в Страната на Го, където Го е и труд, и почивка, има ли в действителност неработен ден?

Добре дошли в Страната на Го, приятели!
  The administrator has disabled public write access.
#755
Мартин Тошев (Rinaldo) (User)
Прописващ
Posts: 53
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:IV Български Го Шампионат 2007/12/17 12:57 Karma: 6  
Честито на победителите и на играчите от мен
  The administrator has disabled public write access.
#756
Станислав Трайков (Moderator)
Moderator
Posts: 39
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:IV Български Го Шампионат 2007/12/17 19:10 Karma: 1  
Беше много интересен и труден турнир. Общо взето останалите от челната четворка заслужаваха не по-малко титлата; на мен се падна късметът да я спечеля този път. Следващият (който всъщност е съвсем скоро) май ще е още по-оспорван: Данаил напредва супер-бързо, ще се присъедини и Боян (предполагам), а и другите съм сигурен, че ще тренират, тъй че има шанс към десетина човека да се борят за титлата .

На http://picasaweb.google.com/emoadm/IVBulgarianGOChampionship ще намерите снимки от шампионата. Ако и вие имате, може ли да постнете?

Поздрави,
Станислав
  The administrator has disabled public write access.
#758
Re:IV Български Го Шампионат 2007/12/17 23:06 Karma: 38  
Това беше изключително важно събитие за българското Го. Разбирателството между играчите, честната игра, спазването на турнирната дисциплина бяха впечатляващи. Като ръководител на Шампионата останах много доволен и с приятни спомени от това събитие. Играта Го в действителност може да обединява, сплотява и сприятелява хората. След Шампионата също така всички заедно проведохме дискусия, в която обсъдихме и посочихме някои моменти, засягащи актуалното състояние и възможностите на бъдещото развитие на Го. Заедно, ако действаме, можем да постигаме все повече успехи. И не на последно място ще отбележа, че отдадеността на Го е решаващо условие, за да се проведе Шампионата. Участниците дойдоха на проблемната дата, "жертваха" един ден за общата кауза. Както се казва - Сговорна дружина планина повдига. Това беше празник на Го...
  The administrator has disabled public write access.
#771
Re:IV Български Го Шампионат 2007/12/28 16:02 Karma: 38  
С моя фотоапарат са направени няколко снимки. Трябваше повече да направя, защото някои не излязоха с добро качество. Но все пак направих една подборка.


Победителят Станислав Трайков, I-во място с купата (от Мтел).


Александър Иванов (Карамфил), II-ро място.


Александър Савчовски (в средата), III-то място
(Специално за символиката на рисунката на чашата, която той получи, ще ви разясня символиката в следващия пост. Отляво на снимката съм аз, а от дясно - Йони Лазаров, президент на БГА)


Четвърто място взе Николай Александров (Айвоникс). За съжаление не е добро качеството на евентуалните снимки, които бих предложил. На общата снимка е най-отдясно до Валерия Генчева (Ринн).
  The administrator has disabled public write access.
_GEN_GOTOTOP Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация