НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация arrow Форум
за Го
Welcome, Guest
Please Login or Register.
Lost Password?
Re:Богатирско Го (1 viewing)
_GEN_GOTOBOTTOM Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Re:Богатирско Го
#422
Йони Лазаров (Moderator)
Moderator
Posts: 239
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Богатирско Го 2007/08/31 19:44 Karma: 26  
За тази година до момента БГА успя да се представи и в руското киберпространство. Вече сме добре известни на Руската Го Федерация, с която сме в партньорски отношения. Първото представяне от името на БГА е в сайта Нат-Ням.ру, посветен на бойното изкуство нат-ням и на виетнамската култура като цяло, където на 21 февруари бе публикувано изследването на Константин Байрактаров "Играта Го (ко-вай) във Виетнам". Това е един чудесен сайт и знаещите руски могат да го оценят. Сайт, с който също сме в партньорски отношения.

В сборника "Стратегическо Го" също отбелязваме участие със "Защо българите пишат 'Го' с главна буква", където съм съавтор с Константин. Публикацията е от 21 април. Следващата му публикация от 3 май в рунета е "Го - играта на императорите" на английски език, преведена от Цв. Върбанов.В момента е заплануван нов сборник статии в Русия, които трябва да са с историческа тематика, в която Константин отново ще отбележи участие, което се отнася до виетнамското, българското и руското Го.

Последното е статията-шедьовър "Златните тавлеи или богатирското Го в Древна Русия", публикувана на 29 август. За последния материал отправям към него специални поздравления. Президентът на Федерация Го (М) - Игор Гришин също е приятно изненадан от тази статия и й дава много висока оценка като първа и единствена по рода си. Благодарение на Константин престижът и известността на БГА се увеличиха. На практика с написването на последната статия той убедително навлезе в московските го-кръгове, развиващи културното Го. Българските статии се ценят при тях, както и ние ценим техните, някои от които са и на нашия сайт.

Скоро статията за богатирското Го ще бъде публикувана на български и в нашия сайт, ако авторът й намери време за това. Поздравления за статията! Остава сега да се напише и за древнобългарските багатури и шахматната игра.

  The administrator has disabled public write access.
#423
Мартин Тошев (Rinaldo) (User)
Прописващ
Posts: 53
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Богатирско Го 2007/08/31 22:01 Karma: 6  
Очень добрая статия Хорошо справился наш Константин
- я извиняюс по мой русккой язьке, потому, что я неучил его десят годой...
  The administrator has disabled public write access.
#424
Re:Богатирско Го 2007/09/01 12:01 Karma: 38  
Благодаря за доброто представяне. Все пак тези неща трябва да се знаят. Няма да е зле да се попреведат още наши неща на руски и да се адаптират за тяхната читателска аудитория. Но сега задачата е да участваме с исторически статии и за щастие такива текстове и идеи имаме. Няма да преразказвам "богатирската" статия, надявам се знаещите руски да я прочетат. То не се чете трудно. Като ми остане време ще я пусна и на български. Иначе до момента статията на посочения горе линк е четена вече 344 пъти. И се чете не само по един път, както се е изразила една фенка:

"Статията е чудесна! Разбира се, за да стигна до това заключение си направих труда да я прочета 3 пъти, за да я почувствам. На места е така увлекателна като руска приказка. А аз обичам руските приказки от дете. За относително незапознат човек като мен, четейки статията става ясно с каква страст се е работило върху темата. Не просто гола страст, а дълбоко вдъховение и плам. Поздравления за написания шедьовър!"

Мартин, ты хорошо се опитваш по рускому, но нечто много хаотический пишеш, иначе благодарско за твой отклик тоже! Справил съм се!

  The administrator has disabled public write access.
#425
Стефания Цанкова (User)
Буквописец
Posts: 10
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Богатирско Го 2007/09/02 11:06 Karma: 0  
Здравейте! Отдавна не съм писала, но иначе с интерес следя развитието на темите във форума, които пък са отражение на реални събития и успехи. Статиите във сайта са дълбоки по съдържание и важното е, че не се ограничавате само да публикувате на български. В сайта ви има действителни постижения, които е добре да ги представяте на света на английски и руски. Вярвам, че силите ви са достатъчни. А и тук във форума има немалко, които сигурно биха помогнали с преводи. С богатирите се прави един много сериозен скок, който води до по-високия престиж на българското изследователско Го.

Успехи!!!
  The administrator has disabled public write access.
#426
Цветомир Върбанов (Admin)
Admin
Posts: 50
graphgraph
User Online Now Click here to see the profile of this user
Re:Богатирско Го 2007/09/02 18:41 Karma: 4  
Диваци сте, ама ме кефите, момчета!
Дори и Пърс сте цитирали на ниво семиотика!
Бравос!Хех, ша прощавате, че си пиша, както си говоря, но така по-добре си изразявам личното положително отношение към нещо хубаво....
(това специално за Коцето, че го знам, че държи не по-малко от мен на грамотността при комуникирането)
  The administrator has disabled public write access.
#427
Юлияна (User)
Пишущ
Posts: 64
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Богатирско Го 2007/09/04 13:21 Karma: -3  
Йони Лазаров каза "статия-шедьовър". Аз ще добавя че това прекрасно, интригуващо и задълбочено изследване може да се превърне в част от обемен труд с работно заглавие: Произход и история на Го - факти, предположения,разпространение...
От сърце пожелавам на Константин един приличен тираж от няколко милиона продадени екземпляра и преведени поне на 7 езика.
Тя рибата е още в морето знам, че така ще кажете, но и тигана е важен!
  The administrator has disabled public write access.
_GEN_GOTOTOP Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация