НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
Русенци представиха играта Го по БНТ
Новини
Автор Константин Байрактаров   
20.02.2011 г.

 

 

 Фрагмент от програмата "България Днес" по БНТ от 17.02.2011. Съвместна продукция на БНТ-Свят и читирите регионални телевизионни центъра в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. Основна тема на съвместния информационнен блок е "Агресията сред децата". В репортажа от Русе се представи играта Го и ползата от нея за интелектуалното развитие на младите хора.

 

Цялото предаване е достъпно на сайта на БНТ - България днес - 17.02.2011 г.

 

 
България победи Кипър в първия кръг на Отборното европейско онлайн първенство
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
25.11.2010 г.

България успя да се наложи в дебюта си на Европейското онлайн отборно първенство над Кипър с 3 на 1 победи. След редица технически трудности при осъществяване на мачовете и отлагане на една от срещите с 24 часа, най-накрая Българските играчи могат да се поздравят с успеха.

 

Ето коментара на Станислав Трайков за срещите:

На дъска №1 Магдалена Младенова (BlackSky) (1д), макар да водеше през целия опенинг и ранен мид-гейм, падна от Димитрис Регинос (1д), който за една бройка спечели важно семеаи в центъра. Между другото Регинос е най-силният и опитен играч на Кипър(...)

На дъска №2 аз(Станислав Трайков) (glimz)
(1д) имах по-лека партия срещу Нурман Айланк (1к). Играта беше с боен дух и гонещи се групи, но на 96 ход Айланк се отказа, може би малко рано, поради няколко неустановени групи и недостиг на точки.

На №4 Иван Иванов Шаншуи(4к), след няколко ко-борби успя да плени група и получи предимство срещу Теодулос Папатеодулу (3к), което по-нататък доведе кипъреца до пълен разгром.

Играта на дъска №3 се отложи с един ден поради технически проблеми с Панданет. Аргирис Фелас (3к) можа да поведе след не дотам успешна атака на инвазията в мойото на Боян Александров (nem) (1к), но след няколко много сполучливи машинации в мид-гейма Боян напълно преобърна играта и спечели с предаване.

 Следващата среща е на 14-ти Декември срещу Ирландия.

 
България участва  в първото Отборно Европейско онлайн Го първенство
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
23.11.2010 г.

България участва в първото отборно онлайн Го първенство на стария континент. Дебютът е срещу Кипър на 23-ти Ноември вечерта от 21:30ч.

Шампионатът се провежда под егидата на Панданет IGS и в него участват 30 отбора от Европа, разделени в три лиги според силите на отделните страни.

България се включва в последната лига с двама дан-играчи и отбор от десет човека. Срещите на отборното първенство се провеждат веднъж месечно, на четири дъски, т.е. всеки отбор е представляван от четирима играчи срещу противника и мачовете могат да завършват наравно.

Срещите се провеждат онлайн, а само финалите между четирите най-добри отбори в първата лига ще бъдат на живо, на ежегодния Го конгрес в Европа. Панданет предоставя достъпа за провеждането на това Европейско Го събитие и всички резултати от мачове, графици и статистики могат да се следят онлайн на сайта на шампионата: http://pandanet-igs.com/communities/euroteamchamps

В първия кръг България среща Кипър, на 23-ти Ноември от 21:30ч местно време, а мачовете може да бъдат проследени на живо чрез системата на Панданет .

 
Магдалена Младенова остана с две победи след втория ден в Корея
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
20.11.2010 г.

Магдалена Младенова остана с две победи общо и след втория ден от турнира за купата на Южнокорейския Премиер. Тя загуби и четирите си партии и остана на 57-мо място от 68 участници.

Въпреки резултата, това постижение е забележително за Магдалена, като една от най-младите  представителки на Играта в Чангвон Сити, Южна Корея. Само на 15 години, Магдалена е направила силно впечатление напредставителите на Го обществото в Южна Корея и е привлякла вниманието и на професионални Го играчи.

Очаквайте скоро пълния разказ на Магдалена.

 
Магдалена Младенова се представя блестящо след първия ден в Корея
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
24.10.2010 г.

Българският представител на международния турнир за купата на Корейския премиер, Магдалена Младенова, успя да спечели две от първите си три противоборства. Така тя приключва с много добър положителен резултат от първия ден на турнира.

След категоричната победа на последния Български Го шампионат, Магдалена бе определена за представител на България впетия международен турнир за купата на Корейския премиер.

В първия кръг Магдалена, която е с предварителен ранг 1-ви дан преди турнира, губи от представителя на Индонезия (2 дан) с много малка разлика. Но после взема две победи съответно срещу Еквадор (1 дан) и Малайзия (2 дан). Това събужда интереса на местните представители и Маги дори е интервюирана.

Предстои втория ден от Турнира и още четири кръга. Всички стискаме палци на Маги.

Очаквайте още подробности.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Последно във форума

Weiqiland.net

Кой е тук?

В момента 4 госта онлайн
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация