НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация arrow Публикации
Общ блог
Покана за Български Го Шампионат 2011 и ОС на БГА Печат Е-мейл
Новини
Автор Християн Табаков   
07.04.2011 г.

Осмият Български Го Шампионат 2011 ще се проведе на 14-ти и 15-ти май в Междуучилищния център на адрес гр. София, ул. Антон П. Чехов 16а с любезното съдействие на Столична община район Изгрев.

Записването става с изпращане на имейл с трите имена на участника на адрес Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите Получените заявки ще бъдат въвеждани в списък тук , на сайта, като потвърждение, че заявката е приета.

Състезателите трябва да са членове на БГА, освен ако нямат навършени 18 години. Ако не сте член, ще имате възможност да попълните формуляр за членство на място и да участвате; членският внос е 12 лв (6 лв за учащи). 

Продължава...
 
Европейски Младежки Го Шампионат, Бърно 2011 Печат Е-мейл
Новини
Автор Християн Табаков   
23.03.2011 г.

От 11-ти до 14-ти март, в Бърно, Чехия, се проведе 16-ят Европейски Младежки Го Шампионат.

 tournament_scaled.jpg

 

Магдалена Младенова и Кристиян Яшов участваха в групата до шестнайсет-годишна възраст, като се класираха съответно на 7-мо и 29-то място от 46 участника. 

 

logo_scaled.jpg

 

Продължава...
 
Русенци представиха играта Го по БНТ Печат Е-мейл
Новини
Автор Константин Байрактаров   
20.02.2011 г.

 

 

 Фрагмент от програмата "България Днес" по БНТ от 17.02.2011. Съвместна продукция на БНТ-Свят и читирите регионални телевизионни центъра в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. Основна тема на съвместния информационнен блок е "Агресията сред децата". В репортажа от Русе се представи играта Го и ползата от нея за интелектуалното развитие на младите хора.

 

Цялото предаване е достъпно на сайта на БНТ - България днес - 17.02.2011 г.

 

 
Официално лого на БГА Печат Е-мейл
Новини
Автор Християн Табаков   
09.12.2010 г.

След дъги години на избор на официално лого, Българската Го Асоциация вече може да se похвали:

 

bga_officaial_logo.png 

 
България победи Кипър в първия кръг на Отборното европейско онлайн първенство Печат Е-мейл
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
25.11.2010 г.

България успя да се наложи в дебюта си на Европейското онлайн отборно първенство над Кипър с 3 на 1 победи. След редица технически трудности при осъществяване на мачовете и отлагане на една от срещите с 24 часа, най-накрая Българските играчи могат да се поздравят с успеха.

 

Ето коментара на Станислав Трайков за срещите:

На дъска №1 Магдалена Младенова (BlackSky) (1д), макар да водеше през целия опенинг и ранен мид-гейм, падна от Димитрис Регинос (1д), който за една бройка спечели важно семеаи в центъра. Между другото Регинос е най-силният и опитен играч на Кипър(...)

На дъска №2 аз(Станислав Трайков) (glimz)
(1д) имах по-лека партия срещу Нурман Айланк (1к). Играта беше с боен дух и гонещи се групи, но на 96 ход Айланк се отказа, може би малко рано, поради няколко неустановени групи и недостиг на точки.

На №4 Иван Иванов Шаншуи(4к), след няколко ко-борби успя да плени група и получи предимство срещу Теодулос Папатеодулу (3к), което по-нататък доведе кипъреца до пълен разгром.

Играта на дъска №3 се отложи с един ден поради технически проблеми с Панданет. Аргирис Фелас (3к) можа да поведе след не дотам успешна атака на инвазията в мойото на Боян Александров (nem) (1к), но след няколко много сполучливи машинации в мид-гейма Боян напълно преобърна играта и спечели с предаване.

 Следващата среща е на 14-ти Декември срещу Ирландия.

 
България участва  в първото Отборно Европейско онлайн Го първенство Печат Е-мейл
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
23.11.2010 г.

България участва в първото отборно онлайн Го първенство на стария континент. Дебютът е срещу Кипър на 23-ти Ноември вечерта от 21:30ч.

Шампионатът се провежда под егидата на Панданет IGS и в него участват 30 отбора от Европа, разделени в три лиги според силите на отделните страни.

България се включва в последната лига с двама дан-играчи и отбор от десет човека. Срещите на отборното първенство се провеждат веднъж месечно, на четири дъски, т.е. всеки отбор е представляван от четирима играчи срещу противника и мачовете могат да завършват наравно.

Срещите се провеждат онлайн, а само финалите между четирите най-добри отбори в първата лига ще бъдат на живо, на ежегодния Го конгрес в Европа. Панданет предоставя достъпа за провеждането на това Европейско Го събитие и всички резултати от мачове, графици и статистики могат да се следят онлайн на сайта на шампионата: http://pandanet-igs.com/communities/euroteamchamps

В първия кръг България среща Кипър, на 23-ти Ноември от 21:30ч местно време, а мачовете може да бъдат проследени на живо чрез системата на Панданет .

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 13 - 18 от 89

Последно във форума

Кой е тук?

В момента 1 гост онлайн
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация