НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация arrow Публикации
Общ блог
Магдалена Младенова остана с две победи след втория ден в Корея Печат Е-мейл
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
20.11.2010 г.

Магдалена Младенова остана с две победи общо и след втория ден от турнира за купата на Южнокорейския Премиер. Тя загуби и четирите си партии и остана на 57-мо място от 68 участници.

Въпреки резултата, това постижение е забележително за Магдалена, като една от най-младите  представителки на Играта в Чангвон Сити, Южна Корея. Само на 15 години, Магдалена е направила силно впечатление напредставителите на Го обществото в Южна Корея и е привлякла вниманието и на професионални Го играчи.

Очаквайте скоро пълния разказ на Магдалена.

 
Магдалена Младенова се представя блестящо след първия ден в Корея Печат Е-мейл
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
24.10.2010 г.

Българският представител на международния турнир за купата на Корейския премиер, Магдалена Младенова, успя да спечели две от първите си три противоборства. Така тя приключва с много добър положителен резултат от първия ден на турнира.

След категоричната победа на последния Български Го шампионат, Магдалена бе определена за представител на България впетия международен турнир за купата на Корейския премиер.

В първия кръг Магдалена, която е с предварителен ранг 1-ви дан преди турнира, губи от представителя на Индонезия (2 дан) с много малка разлика. Но после взема две победи съответно срещу Еквадор (1 дан) и Малайзия (2 дан). Това събужда интереса на местните представители и Маги дори е интервюирана.

Предстои втория ден от Турнира и още четири кръга. Всички стискаме палци на Маги.

Очаквайте още подробности.

 
Играта Го по ББТ Печат Е-мейл
Новини
Автор Християн Табаков   
19.10.2010 г.

По повод седмицата за източни традиции и изкуство, в предаването "Така го правят жените" по ББТ, Любомир Яшов, Кристиян Яшов и Иван Иванов представиха играта Го. 

Предаването може да се види на сайта на ББТ тук - http://bbt.tv/video/2756 .

Ако някой е гледал предаването и проявява интерес към играта, може да пише във форума. 

 
Играта Го на Анивенчър'2010 Печат Е-мейл
Новини
Автор Константин Байрактаров   
13.09.2010 г.

На 3-5.09.2010 (от петък до неделя) в Парти-център на 4-ти км в София се проведе Анивенчър'2010, пето юбилейно издание. Събитието е организирано от националeн аниме-манга клуб НАКАМА.  В програмата на събитието бе представена и играта Го от представители на Българска Го Асоциация, дошли по покана на клуб НАКАМА.

На Анивенчър се събират предимно аниме- и манга-фенове от цялата страна. На събитието се  представя японската култура в нейните традиционни и модерни аспекти. На таз годишното издание играта Го бе представена ои Лилия Сазонова от София и Димитър Раев от Велико Търново. Демонстрациите преминаха при засилен интерес.

Продължава...
 
54-ти Европейски Го конгрес - Тампере, Финландия Печат Е-мейл
Новини
Автор Християн Табаков   
09.06.2010 г.
През месец Юли тази година, във Финландия ще се проведе 54-тият Европейски Го конгрес.

Европейският Го конгрес е най-голямото Го събитие извън Азия. Той включва и Европейският Го шампионат, много странични турнири и други свързани с Го събития.
Продължава...
 
13-ти Бункасай във Велико Търново Печат Е-мейл
Новини
Автор Владимир Байрактаров   
07.06.2010 г.

 Демонстрация на играта Го на Бункасай 2010

 На 29.05.2010 г. се проведе за тринадесети пореден път Денят на японската култура във Велико Търново. В Аулата на ректората на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" си дадоха среща почитателите на Япония. Както обикновено, бяха представени балансирано традиционните и модерните аспекти на японската култура. Утвърдилият се Бункасай в Старопрестолния град е една приятна възможност, макар и веднъж в годината, да се докоснете до духа на източната екзотика и модерност. Не е въпрос, че веднъж видели демонстрация по сумо, айкидо, икебана, калиграфия, играта Го и прочие, е достатъчно,  а  просто - възможността да видим отново това определено зарежда с енергия, вдъхновение, емоции и остават хубави спомени от този празник, някои от които биват отразени и във фотоси.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 24 от 89

Последно във форума

Кой е тук?

В момента 2 госта онлайн
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация