НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация arrow Публикации
Общ блог
Да станеш профи играч в Корея Печат Е-мейл
Обучение
Автор Чи-хюн Нам, Корея   
19.02.2008 г.
През шестдесетте години, в които има прафесионално Го (бадук) в Корея, има само около 210 профи играчи , от които 42 са жени. Както и в други спортове в Корея, да станеш професионален бадук играч – означава дълъг и труден път.
Продължава...
 
Откъде да започнем Печат Е-мейл
Обучение
Автор БГА-инфо   
09.02.2008 г.

Макар правилата на Го да са прости, първите стъпки са често малко по-трудни в сравнение с други игри. Това се дължи на огромния брой възможни ходове. Но колкото повече напредвате в тази игра, толкова по-голямо удоволствие ще ви доставя всяка нова партия! Пълната свобода на действие е една от най-привлекателните черти на Го.

Продължава...
 
Какво е Го Печат Е-мейл
Обучение
Автор БГА-Инфо   
09.02.2008 г.

Го е стратегическа настолна игра, възникнала в Древен Китай. В Западния свят е възприето японското име; китайците я наричат уейчи (вейци), а корейците – бадук.

Продължава...
 
Кратка история на Го в Източна Азия Печат Е-мейл
Статии
Автор Станислав Трайков   
09.02.2008 г.

Го вероятно достига подобна на съвременната си форма още преди първите историци да започнат да пишат – възникването й навярно ще си остане забулено в митове. Според една китайска легенда (спомената в книгата Ши Бен от Периода на сражаващите се царства), Го е създадена преди повече от четири хилядолетия от император Яо, а синът му Дан Чу станал умел играч (но не и император). Не се знае защо и кога е написана тази легенда, но тя естествено не може да е основа за утвърждаване на античността на Го. Можем обаче да разгледаме по-късните и по-благонадеждни сведения.

Продължава...
 
Български Го Шампионат 2008 Печат Е-мейл
Новини
Автор БГА-Инфо   
07.02.2008 г.

На 8 и 9 март БГА има удоволствието да покани всички български Го играчи на Български Го Шампионат 2008. Това е петият български шампионат и се организира с подкрепата на Car&R (http://carendar.com/) и М-Тел (http://mtel.bg/). След шампионата ще се определи представителят за Корея 2008 според точковата система.

Продължава...
 
Общо събрание на БГА 2008 Печат Е-мейл
Новини
Автор БГА-Инфо   
09.01.2008 г.

Покана 

Управителният съвет на сдружение "Българска Го Асоциация" със седалище и адрес гр. София, кв. "Красна поляна", ж.к. "Илинден", бл.14, вх.3., на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ във връзка с чл. 22 от Устава на сдружението и решение от 18 декември 2007 г. на УС , по своя инициатива свиква Общо събрание на членовете на сдружението на 9 март 2008 от 13.30 часа в София, Бизнес център "Сердика" (бивш обувен завод „Пексим"), ет. 4, зала 409 със следния дневен ред:

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 49 - 54 от 89

Последно във форума

Кой е тук?

Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация