НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация arrow Публикации
Общ блог
БГШ2007 - Впечатления Печат Е-мейл
Есета
Автор Валерия Генчева (Rinn)   
04.01.2008 г.
ІV Български Го Шампионат 2007 се проведе както бе предварително обявено в Бизнес център “Сердика”. Трябва да призная, че обстановката в сградата и в стаята, в която се проведе шампионата, бяха много добри и набързо забравих за насъбралия се студ от неприятното сутрешно пътуване с БДЖ. Не изпитах особени затруднения с намирането на сградата,колкото до стаята извадих малко късмет - срещнах Йони Лазаров - председателят на БГА - и се качих заедно с него. (На следващия ден, тъй като в програмата на шампионата бе обявено, че в неделя централния вход се заключва, ми се отдаде случай да попитам охраната как да стигна до Го Шампионата и ми упътиха любезно и пределно изчерпателно.) Не всички обаче се справиха така добре като мен и, докато изчаквахме закъсняващите, се възползвахме от случая да се запознаем с всички, с които до момента се познавахме само по имена или никове от форумите.
Продължава...
 
Резултати от БГШ 2007 Печат Е-мейл
Новини
Автор БГА-Инфо   
15.12.2007 г.

 

Четвъртият Български Го Шампионат приключи. Съобразно предварителната програма бяха проведени шест кръга, които протекоха на 15-ти и 16-ти декември. Атмосферата на Шампионата беше пропита от спортсменски дух, който спомогна играчите да се почувстват като една общност. Участваха състезатели от пет града - София, Свищов, Русе, Долни Дъбник и Елин Пелин.

Продължава...
 
Моята Го-история Печат Е-мейл
Есета
Автор Калина Атанасова   
01.12.2007 г.
С играта Го се запознах съвсем случайно в една есенна вечер през 1999г. По това време бях студентка в ЛТУ, София и с колегите ми често играехме през почивките на 5-в-линия. Ние, обаче, познавахме тази игра погрешно под името Го (както разбрах по-късно). И така тази есенна вечер аз се престраших най-сетне да опитам да поиграя в интернет! Много от колегите ми разказваха какви ли не истории за игрите в интернет, а и беше много на мода да се обменя стратегическа информация за "Counter Strike" например!
Продължава...
 
Български Го Шампионат 2007 Печат Е-мейл
Новини
Автор БГА-Инфо   
22.11.2007 г.

На 15 и 16 декември, Българската Го Асоциация кани всички приятели на Го на Български Го Шампионат 2007. Събитието се организира със съдействието на Car&R (http://carendar.com/) и е четвъртият Го шампионат, проведен в България. Отсега нататък шампионатите ще се провеждат редовно всяка година.

Победителят ще бъде изпратен като представител на България на световния шампионат по Го в Япония 2008. Класирането в шампионата на другите състезатели ще бъде взето предвид след предстоящото въвеждане на точкова система за селекция на представители (която ще се приеме на следващото общо събрани). Йони Лазаров, трикратен шампион и представител, няма да събира точки през 2007 г. Следващият БГ-шампионат ще се проведе в първото тримесечие на 2008 г. и заедно с този от 2007 г. ще определи представителя за Корея 2008 по точковата система.

Продължава...
 
Чидзу Кобаяши-сенсей обядва с Президента на БГА Печат Е-мейл
Новини
Автор БГА-Инфо   
22.11.2007 г.

Новият посланик на Япония и съпругата му уважиха с присъствието си турнира по Го, организиран от м.с. Емил Иванов, член на УС на БГА

 Чидзу Кобояши

На 17 ноември в България гостува известната състезателка, преподавателка и играч пети профи дан по играта Го, Чидзу Кобаяши.Тя беше гост на клуба по Го в столичното 18 СОУ и проведе срещи с част от ръководството на Българската Го Асоциация Йони Лазаров, Емил Иванов и ПР-а на БГА Искра Банкова. В библиотеката на 18 СОУ с изучаване на японски език, именитата гостенка проведе открита Го-демонстрация и изнесе лекция за етиката и естетиката на тази древна игра. Госпожа Кобаяши беше и почетен участник в турнира по Го, който се проведе под патронажа и с личното присъствие на японския посланик Цунехару Такеда и неговата съпруга. Бяха раздадени множество награди, осигурени от спонсора на БГА- Мобилтел.

Продължава...
 
The game of Go: Stars on the goban Печат Е-мейл
Articles
Автор Konstantin Bayraktarov, BGA   
12.11.2007 г.

The Chinese game weiqi, also known in the world as “Go” is invented, according to some sources, by the legendary emperor Yao. The same emperor is cited also as the creator of the calendar. And the system of chronology in China is traditionally started in the year 2357 BC – the year of the enthroning of Yao. The Chinese sources give credit for the game’s invention also to other mythological persons of Chinese origins. For example, the successor to Yao – emperor Shun, also known as the Encircling Shun – directly corresponds to the essence of the game itself – the process of surrounding and encircling of territories. One can only be certain that weiqi (Go) or “the game of encircling” bears the honorary age of three to four thousand years, making it the oldest known intellectual game.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 55 - 60 от 89

Последно във форума

Кой е тук?

Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация