НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация arrow Публикации
Общ блог
Brief history of Bulgarian Go Печат Е-мейл
Articles
Автор BGA-Info   
03.08.2007 г.
The first Go club in Bulgaria opened its doors in 1998 in the Danube city of Svishtov, which led to the start of Go as an organized sport in the country. In 2001, the Bulgarian Go Academy was established and detailed information about the game can be found on its website www.bggo.hit.bg, where Go fans exchange information. 
Продължава...
 
България на турнирите по Го и японски шах в Австрия Печат Е-мейл
Новини
Автор БГА-Инфо   
02.08.2007 г.
Евро-Го Конгрес 2007Тази година от 14 до 28 юли в австрийския град Вилах се проведе Европейски Го Конгрес, на който като официален представител на България участваше Йони Лазаров, президент на Българска Го Асоциация. Той е имал и други две участия преди това на конгресите през 1998 в Румъния и през 2005 – в Унгария, Прага. Вилах е симпатично градче, подобно на нашите Велико Търново и Габрово. На Евро-Го Конгреса участниците наброяваха към 900, почти от целия свят. Европейският Го Конгрес е най-големият европейски форум за Го. 
Продължава...
 
Юлски Мини-Турнир по Го в Менса - Варна за деца Печат Е-мейл
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
25.07.2007 г.

 

Варна Менса Юлски Мини-турнир по Го

 

На 22 Юли се проведе заключителен мини-турнир по Го на малка дъска 9х9 като част от школата Менса за децата във Варна. За най-добрите имаше награди.Схемата беше всеки срещу всеки, участваха 7 играчи, вероятно поради жегите част от групата не се яви. Това не попречи на останалите да се справят, имаше и деца, които дойдоха за първи път. Те бяха въведени в играта като слушаха, докато преговоряхме основните правила в Го.

Продължава...
 
Конзолните японски игри и Го Печат Е-мейл
Есета
Автор Мартин Тошев (Rinaldo)   
20.07.2007 г.

 В света на гейм-машините   са добре известни гигантите в конзолния бизнес като SEGA, SONY, Nintendo и Micrsoft. Понятието "конзола" (console) има много значения, но в този случай трябва да се има предвид, че това е телевизонна машина. Такива има от 70-те години на миналия век, когато е измислена първите такива - Магнавокс Одисей и Понг. Още тогава за монитор се е ползвал телевизор, откъдето идва и името на тези машини  - "ТВ-конзоли", създадени предимно за игри. Иначе в техническия компютърен жаргон под "конзола" се разбира клавиатура, другото значение е "шкаф за радио/телевизор". Но като става дума за игри и гейм-машини думата console означава също и "утешавам", което има отношение към същността на човешкото игрово поведение. Така, като се има предвид древната китайска метафора на Го - "средство за забравяне на тревогите" (trouble-forgoter), играта намира място и в козолни машини.

 

Продължава...
 
Играта Го в Русе Печат Е-мейл
Новини
Автор Константин Байрактаров   
16.07.2007 г.
по информация на Мартин Тошев, Русе

Записани партии от 1989-90 в РусеРусенското Го води началото си от 80-те години на миналия век и се свързва с Димитър Дончев и кръга ентусиасти около него. Част от този кръг е Мартин Тошев, който някъде 1994-95, когато е бил 12-годишен, се запознава с играта Го, когато посещава залата с японски конзолни игри, чийто собственик е бил Д. Дончев. Тази зала е съществувала от 1993 до края на 2002 в кв. “Родина” №2 и за онези години е изпълнявала ролята на го-клуб, където са се събирали русенските играчи. Д. Дончев отдава своето предпочитание на Го като същевременно е бил запознат с още редица други игри и е разполагал със съответните комплекти за китайски шах, шах, шашки, табла, и др. 
Продължава...
 
Лятна Школа Менса за деца, първи ГО-уроци във Варна Печат Е-мейл
Новини
Автор Цветомир Върбанов   
10.07.2007 г.

  Латна детска го-школа МЕНСА-Варна

Благодарение на сътрудничеството на Менса - Варна и нейните членове, в морската столица от тази година се провеждат встъпителни занятия по играта Го с деца. След заниманията през Май месец, сега в лятната школа децата имат нова възможност да се запознаят и опитат силите си в древната игра. Варненската организация на Менса от няколко години редовно организира и провежда занимания с надарени деца, показали изключителни резултати при тестове, подобни на тези за влизане в самата Менса.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 Следваща > Последна >>

Резултати 67 - 72 от 89

Последно във форума

Кой е тук?

Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация