НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
Ден на Японската култура в Свищов Печат Е-мейл
Автор Владимир Байрактаров   
19.05.2010 г.

Бункасай в Свищов

 На 15.05.2010 г. от 13:30 до 16:30 ч. в Свищов се проведе за 11-ти пореден път Ден на Японската култура (Бункасай). Интересуващите се от Страната на изгряващото слънце си дадоха среща в коктейл-клуб „Салве” при СА „Д. А. Ценов”. Събитието се организира от Доброволците за популяризиране на японската култура от J-CAT (Japan  Culture Volunteers Program), Аниме клуб О.Т.А.К.У. - гр. Свищов и студенти, изучаващи японски език, 2-ри и 3-ти курс от Академията. По покана на организаторите взеха участие и представители на Българска Го Асоциация.

  Празникът се осъществи със съдействието на Японското посолство в РБ и Стопанската академия. Мероприятието започна с презентация за Япония, водена от г-ца Кубота Таката (на снимката),  и приветствено слово от заместник-ректора доц. д-р Л. Краев, след което присъстващите се потопиха в атмосферата на японските изкуства и обичаи. Традиционно в Дните на японската култура се представят оригами, икебана, калиграфия, аниме, японски играчки и играта Го. Наред с това се дава възможност на посетителите да опитат японски чай, саке и суши, да облекат кимоно или да се пробват в караоке.

Бункасай в Свищов

Играта Го се представи от Константин Байрактаров и Александър Мандалов от БГА. Както обикновено имаше немалко желаещи да научат как се играе Го, а също и такива, които знаеха правилата и дойдоха да поиграят. За спомен от тазгодишното представяне на играта г-н Томохито Футаба изписа в калиграфски стил японските йероглифи на Го (и-го) и датата на празника. Доброволката Кубота Таката изрази радост и благодарност за това, че играта Го и тази година бе представена на Празника.  Тя изрази желание също да научи играта Го.

Предстои Бункасая във В. Търново на 29.05.2010 г.

вж също Вейкиландия

 

 
< Предишна   Следваща >

Последно във форума

Weiqiland.net

Кой е тук?

Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация