НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
Русенци на Балканиада по Го в Румъния Печат Е-мейл
Автор БМСТ   
27.05.2010 г.
В дните между 19-23 май Теодор Недев и Чавдар Черногоров, представители на Сдружение „Движение за хармонично развитие на човека” БМСТ – гр. Русе, взеха участие в Балканиада по Го, състояла се в покрайнините на румънската столица – Букурещ.  В Балканиадата взеха участие над 50 състезатели от Румъния, Сърбия, България, Турция и Гърция, по традиция Румънската и Сръбската школи доказаха високото си ниво и взеха призовите места. Стратегическата игра Го е добре известна на любителите на интелектуалните спортове от цял свят. В нейната философия и естетика са съчетани цялата мъдрост, красота и изисканост на източните култури и начин на живот. На своите почитатели играта дарява умствен покой, стратегическа и логическа интелигентност и естетическо познание за света, в който живеем.

Чрез усилията на своя най-добър играч (европейски шампион) и председател на Румънската Го Федерация – Каталин Тарану, нашите съседи са успели да създадат и развият десетки клубове за интелектуални игри в Румънските училища, в които стотици деца ежедневно учат и напредват в тази интересна материя.

Всеки, който е заинтригуван от играта, може да се запознае с правилата й в клубовете на БМСТ и в Русенската Библиотека „Любен Каравелов”, където редовно се преподават уроци по Го.

Дали Русенската общественост ще отговори подобаващо на предизвикателството? Дали нашите деца ще изберат път на интелектуално развитие и международно признание? Дали след високите ни постижения в шахмата ще можем да докажем прословутата си природна интелигентност и в играта ГО - Императорът на черно–белите интелектуални спортове?


БМСТ
 
< Предишна   Следваща >

Последно във форума

Weiqiland.net

Кой е тук?

В момента 2 госта онлайн
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация