НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
Играта Го на Анивенчър'2010 Печат Е-мейл
Автор Константин Байрактаров   
13.09.2010 г.

На 3-5.09.2010 (от петък до неделя) в Парти-център на 4-ти км в София се проведе Анивенчър'2010, пето юбилейно издание. Събитието е организирано от националeн аниме-манга клуб НАКАМА.  В програмата на събитието бе представена и играта Го от представители на Българска Го Асоциация, дошли по покана на клуб НАКАМА.

На Анивенчър се събират предимно аниме- и манга-фенове от цялата страна. На събитието се  представя японската култура в нейните традиционни и модерни аспекти. На таз годишното издание играта Го бе представена ои Лилия Сазонова от София и Димитър Раев от Велико Търново. Демонстрациите преминаха при засилен интерес.

За демонстрации и тренировъчни партии бяха използвани дъски 9х9, 13х13, 19х19. "Имаше хора от миналия Анивенчър, - разказва Християн, - две момчета, които казаха, че аз съм им бил обяснил правилата, дойдоха да поиграят отново. А момчетата, които демонстрираха японският шах шоги, дойдоха след това при нас да играят Го. В неделя дойдоха най-много заинтересувани от Го на нашия щанд."

Християн миналата година също е участвал на Анивенчър. "Миналата година се бяхме включили по-рано в събитието и разполагахме с няколко дъски, и съответно имаше повече хора, на които да обясняваме, тогава ги оставяхме да играят по двойки, а тази година се включихме в последният момент и разполагахме с по-малко презентационно пространство. Благодарим все пак за осигуреното пространство на организаторите."

Понеже това бе петото издание на Анивенчър, демонстраторите имаха сиви ленти на ръцете с надпис "Go", което на японски значи "пет". За демонстраторите на играта Го този надпис бе по своему емблематичен.

 
< Предишна   Следваща >

Последно във форума

Weiqiland.net

Кой е тук?

В момента 1 гост онлайн
Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация