НачалоБГАГоПубликацииТурнириПрепраткиФорумEnglish
Българска Го Асоциация
VIII -ми БГШ отново спечелен от девойка Печат Е-мейл
Автор Цветомир Върбанов   
10.06.2011 г.

Двукратната шампионка МагдаленаМагдалена Младенова (1 дан) защити за втора поредна година титлата си на Шампион на България по Го. VIII-ия Български Го шампионат се проведе в столицата през уикенда на 14-15 Май с любезното съдействие на община "Изгрев" в Междучилищния й център на ул. "А.П.Чехов" 16А. На второ място се класира Боян Александров, а на трето Иван Цв.Иванов. Благодарение на съдействието на кмета на общината инж. Панайот Бончев бе осигурено място за повеждането и награден фонд за участниците - купа за победителя, медали и игрови комплекти за поощряване на състезателите. "Го е една велика древна игра, която тепърва ще се развива в България и тя има моята подкрепа за в бъдеще", - каза при откриването той. Шампионатът бе уважен и от представител на Корейското посолство.

На шампионата участваха 16 души от различни градове на страната, като това бе най-големият брой участници за това ежегодно събитие след 2008 г. Победителката Магдалена Младенова е едва на 16 години и дубълът й е уникален за все още кратката история на играта Го в България - тя е първото момиче с две титли от подобни събития, отстъпваща само на основателя на Българската Го Асоциация, Йони Лазаров (1963-2010) с три. Но за тази си възраст Магдалена вече има голям брой състезания и участия в български и международни първенства.

"Организираното Българско Го вече мина първите си седем години и сме образно казано вече проходили във втори клас. Всички добри традиции от основателите като Йони Лазаров и Константин Байрактаров, Емил Иванов и Боян Александров ще бъдат запазени и продължени по най-добрия възможен начин. Пожелавам тази древна игра да донесе удоволствие и развитие за всички участници", - приветства  председателят на Асоциацията Цветомир Върбанов. "Благодаря лично на кмета на община "Изгрев" и на зам. председателя на Асоциацията Любомир Яшов за перфектната работа по организирането на шампионата и се надявам да имаме повече такива поводи и състезания в бъдеще", - допълни той. "Ние сме най-младата Го организация на Балканите и в Европа, но  се развиваме с все по-голямо темпо."

Освен материални награди, първите трима бяха отличени с ексклузивен достъп до онлайн ресурси за развитие на игровите си способности, а четвъртия в класирането, Иван Николаев Иванов получи поощрителната награда - книга на дебютна тематика за играта.

 
< Предишна   Следваща >

Последно във форума

Weiqiland.net

Кой е тук?

Член на Международната Го федерация Член на Европейската Го федерация